Cenusareasa, Teatru in orasul Tulcea

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Ghid local

 

 

Cenusareasa

4.5 1

Publicat Luni, 18 Februarie 2013

 

 

Salveaza in Foursquare
Cenusareasa

Centrul Cultural ”Jean Bart” Tulcea vă aduce la cunoștință că în data de 24 februarie, ora 18.00 va avea loc  PREMIERA spectacolului "Cenusareasa", un proiect realizat in colaborare cu Teatrul "Synchret" Iasi si Universitatea de Arte "George Enescu" Iasi.

Cenuşăreasa” este un proiect-coproducţie a Teatrului „Jean Bart” Tulcea şi Compania de Teatru Synchret Iaşi, un  spectacol cu păpuşi şi actori, un spectacol care doreşte să acopere un segment cât mai larg de spectatori, deşi este conceput pentru publicul tânăr şi foarte tânăr. Jocul viu, jocul păpuşilor animate, combinate cu jocul culorilor şi al luminilor, doresc să aducă publicului atmosfera de basm, însă dezvoltată într-o altă cheie decât în spectacolul clasic pentru copii: pe scena tulceană totul se întâmplă acum, actorii „respiră” în acelaşi timp cu păpuşile.

Nu am reinventat povestea fraţilor Grimm, dar am încercat să remodelăm multe dintre personaje, pe altele le-am inventat (după modelul cineanimaţiei disneyene), astfel încât povestea să păstreze treaz interesul celor din sală, prin poezie, comic savuros şi o continuă motamorfoză a spaţiului scenic.

Este a doua întâlnire a mea ca regizor cu teatrul din Tulcea, după „Ivan Turbincă”, reîntâlnire pe care mi-o doresc cel puţin la fel de fructuoasă din punct de vedere artistic, spectacolul fiind deja înscris pe agenda a două festivaluri naţionale de profil în anul 2013.

Ciprian HUȚANU

În „Cenuşăreasa” au fost distribuiţi 4 studenţi, masteranzi de la Facultatea de Teatru din Iaşi (secţia Teatru de Animaţie), invitaţi de gazdele tulcene în regim de colaborare. Interesul studenţilor pentru a lucra la acest proiect a fost cu atât mai mare cu cât „Cenuşăreasa” va reprezenta şi spectacolul lor de disertaţie şi de încheiere a studiilor masterale.

Din distributie fac parte:

  • Alina TUDURI
  • Lucian VALACU
  • Biatrice COZMOLICI
  • Geurge GRADINARIU


Regia si ilustratia muzicala: Ciprian HUTANU
Scenografia: Gavril SIRITEANU
Costume: Jeni STANILA

 

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
4.5
(1 voturi)
Pozitionare pe harta
Vedere din strada

Cenusareasa

Vedere din strada
Coordonate GPS

Latitudine: 45.17659480623686
Longitudine: 28.801345825195312

Coordonate GPS

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!