Amedeu sau scapi de el cu greu, de Eugene Ionesco, Teatru in orasul Tulcea

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Ghid local

 

 

Amedeu sau scapi de el cu greu

3.0 6

Publicat Sâmbãtã, 16 Iunie 2012

 

 

Salveaza in Foursquare
Amedeu sau scapi de el cu greu

Luni, 20 februarie 2012, începând cu ora 19:00 sunteți așteptați la premiera piesei de teatru ”Amedeu sau scapi de el cu greu”, la sala mare a Teatrului ”Jean Bart” din Tulcea

Amedeu sau scapi de el cu greu este, după opinia regizorului, „una dintre cele mai reuşite poveşti imaginate pe tema cuplului, mai bună chiar decât Scaunele. E caraghioasă şi profundă“.

Madeleine şi Amedeu, doi soţi într-o relaţie uzată de banalitatea şi repetitivitatea gesturilor cotidiene, sunt invadaţi în micul lor apartament de cadavrul unui bărbat ucis, cu mult timp în urmă, de Amedeu. Un cadavru care creşte în „progresie geometrică“, la fel ca şi ciupercile, din podea. Imaginea suprarealistă, fantastică şi ieşirea finală din scenă a lui Amedeu, zburând pe o sferă, dau nota de comic burlesc şi comedie neagră în care e imaginat spectacolul. Poetice sunt scenele în care Amedeu încearcă să reînvie o iubire uitată – prin apariţia bărbatului cu floarea la butonieră, interpret de vechi şansonete. (sursa: revista-apostrof.ro)

Eugen Ionescu, întemeietorul teatrului absurd şi creatorul unora dintre cele mai cunoscute piese de gen, în care comicul şi tragicul se împletesc necontenit, abordează cu predilecţie teme legate de singurătate şi de ridicolul condiţiei umane.

"În cinema, televiziune, teatru, peste tot în lume, sunt prezentate fel de fel de poveşti pe tema cuplului, a rutinei în cuplu etc. Eugen Ionescu a scris despre acest subiect admirabil, comic şi emoţionant Amedeu sau Scapi de el cu greu imaginând o poveste fantastică care, dincolo de psihologie, aduce în prim plan miracolul şi groaza banalităţii cotidianului. O capodoperă a teatrului secolului XX, o operă clasică". (Roger Planchon) (sursa: agenda.liternet.ro)

Din distribuție fac parte:

  • Nadine Voindrouh
  • Claudiu Bleont
  • Marius Urzica

Regia:

  • Andrei Negulescu
  • Claudiu Bleont

 

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

George
George

Vineri, 10 Februarie 2012 @ 19:21

Intrarea e moka?

Raspunde-i

 

anonim
anonim

Joi, 8 Martie 2012 @ 17:46

Pe regizoare o cheama ANDRA nu andrei e o ea, nu un el.

Raspunde-i

 

Acorda-i o nota!
3.0
(6 voturi)
Pozitionare pe harta
Vedere din strada

Amedeu sau scapi de el cu greu

Vedere din strada
Coordonate GPS

Latitudine: 45.17656802947647
Longitudine: 28.801313638687134

Coordonate GPS

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!