Eu nu sunt o copie... sunt originalul, Muzee in orasul Tulcea

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Ghid local

 

 

Eu nu sunt o copie... sunt originalul

0.0 0

Publicat Miercuri, 5 Martie 2014

 

 

Salveaza in Foursquare
Eu nu sunt o copie... sunt originalul
Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea vă invită să participați la CONCURSUL EU NU SUNT O COPIE ... SUNT ORIGINALUL

În luna martie 2014, la Casa Avramide din str. Progresului nr.32 va avea loc un nou concurs din seria EU NU SUNT O COPIE ... SUNT ORIGINALUL. De data aceasta, provocarea pentru pictorii amatori va fi reproducerea/recrearea Lucrării lunii martie: tabloul Vas cu flori galbene.

Theodor Pallady s-a născut în aprilie 1871 la Iași și a murit în august 1956 la București. Nepotul diplomatului Neculai B. Cantacuzino a copilărit atât la Perieni (Tutova), unde părinții săi aveau o moșie, cât și la Iași. A urmat liceul ,,Sf. Gheorghe“ din București și, la dorința părinților, s-a înscris la Școala de Poduri și Șosele, pe care a părăsit-o, mutându-se la Politehnica din Dresda. Între 1887 și 1889 studiază ingineria, luând în același timp lecții de desen și pictură cu Erwin Oehme, care, recunoscându-i înzestrarea artistică, îl sfătuiește să plece la Paris.  Acolo, la Paris, Pallady a început studiile cu pictorul Aman Jean şi s-a înscris la Şcoala de Arte Frumoase, cunoscând atelierele renumiţilor pictorii francezi, profesori ai şcolii, lucrând în atelierul lui Gustave Moreau împreună cu alţi talentaţi iubitori ai penelului şi avându-l coleg pe Henry Matisse, cu care a rămas prieten întreaga viaţă.

Debutează în anul 1900, la Expoziţia Universală de la Paris, cu lucrarea „Fiul risipitor“. A pictat mult și a desenat și mai mult peisaje, femei în interior, nuduri, naturi moarte și autoportrete. A expus la Paris, Londra, București, la Veneția. La împlinirea a 85 de ani, în 1956, a primit titlul de Maestru emerit al artei.

Regulamentul concursului
  1. Se pot înscrie atât elevi din ciclurile gimnazial sau liceal de la unitățile școlare din județ (inclusiv Liceul de Artă) cât și pictori amatori de toate vârstele.
  2. Înscrierile se fac printr-un e-mail transmis la atelieruldepictura33@yahoo.ro  sau arta@icemtl.ro sau telefon 0240 513249. Datele minime pe care mesajul trebuie să le conțină se referă la: nume, prenume, vârsta, contact (telefon și eventual e-mail).
  3. Se vor constitui, în funcție de înscrieri, maxim două grupe de câte 10 persoane. Concursul se va desfășura la Casa Avramide astfel: Grupa I: 20 martie – orele 15:00, Grupa II: 21 martie – orele 15:00.
  4. Fiecare participant va primi de la organizatori tot instrumentarul necesar (inclusiv șevalet și planșe pentru șevalet, culori, pensule etc.) și va realiza reproducerea Lucrării lunii martie, Vas cu flori galbene.
  5. Lucrarea lunii martie va fi expusă pe toată perioada desfășurării concursului în fața concurenților.
  6. Lucrările executate vor alcătui o microexpoziție ce va fi deschisă la CASA AVRAMIDE (ART CAFE) în perioada 24 martie – 24 aprilie;
  7. Lucrarea câștigătoare va fi declarată cea care va întruni cele mai multe voturi ale vizitatorilor.


Relații suplimentare: 0240 513249

 

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)
Pozitionare pe harta
Coordonate GPS

Latitudine: 45.17709215491254
Longitudine: 28.80150943994522

Coordonate GPS

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!