Biserica Creștină Baptistă 'BETEL', Lacase de cult in orasul Tulcea

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Ghid local

 

 

Biserica Creștină Baptistă 'BETEL'

2.0 12

Publicat Sâmbãtã, 16 Iunie 2012

 

 

Salveaza in Foursquare
Biserica Creștină Baptistă 'BETEL'

Baptiştii reprezintă în tradiția creștină o ramură a Reformei Protestante din secolul al-XVI-lea și se consideră continuatori ai tradiției evanghelice care a fost prezentă în Europa de-a lungul multor veacuri de istorie creștină. În Anglia, anabaptiștii (ramura radicală a reformei protestante) au fost numiți baptiști începând cu anul 1569.

Prima congregație care a purtat numele de biserică baptistă a apărut în anul 1609 în Amsterdam și a fost formată din emigranți englezi. Persecutați în Anglia, mulți baptiști au emigrat în America, unde au înființat biserici baptiste începând cu anul 1639.

Astăzi, baptiștii reprezintă cea mai răspândită confesiune creștină de tradiție protestantă din lume, având biserici în peste 220 de țări și state și aproximativ 120 milioane de membri.

Creștinii baptiști din Tulcea au înțeles că este datoria lor de a-și aduce contribuția la viața cetății. „Voi sunteți lumina lumii”, „ Voi sunteți sarea apământului”, sunt afirmațiile pe care Mântuitorul Isus Hristos le-a adresat celor care Îi sunt ucenici. De aceea mărturia baptiștilor din Tulcea a însemnat în primul rînd aprecierea valorii vieții de familie.

Chiar și perioada întunecată a comunismului, Biserica Baptistă „Betel” s-a preocupat ca învățătura Evangheliei să hrănească pe copii, pe tineri și pe părinți. Modelul de viață creștin în familie și în relațiile cu semenii s-a dovedit a fi cel mai viabil pentru persoană și pentru societate. Suntem convinși că învățătura Sfintei Scripturi este o adevărată temelie pentru orice suflet care vrea să trăiască după voia lui Dumnezeu, pentru tineri și bătrâni, pentru cei căsătoriți sau singuri, pentru sănătoși și bolnavi.

 

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

alexandra
alexandra

Duminicã, 11 Septembrie 2011 @ 16:38

nu stiu ce sa zic e asa de frumos acolo

Raspunde-i

 

Acorda-i o nota!
2.0
(12 voturi)

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!