Peisaj din Balcic - Lucrarea lunii Noiembrie la Muzeul de Artă, Expozitii in orasul Tulcea

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Ghid local

 

 

Peisaj din Balcic - Lucrarea lunii Noiembrie la Muzeul de Arta

0.0 0

Publicat Joi, 6 Noiembrie 2014

 

 

Salveaza in Foursquare
Peisaj din Balcic - Lucrarea lunii Noiembrie la Muzeul de Arta

Nicolae Dărăscu îşi începe studiile la Academia de Arte Frumoase din Bucureşti, continuându-le la Paris, la Academia Julian, în atelierul lui Jean Paul Lorens şi Academia de Arte Frumoase, cu profesorul Luc Olivier Merson. Dacă am putea vorbi despre problematori şi rezolvatori în arta modernă, pe Nicolae Dărăscu l-am aşeza, desigur, în rândul celor din urmă. Fără a se isteriza în căutări incapabile de răbdarea aşteptării răspunsurilor, artistul îşi alege un drum de o limpezime acvatică.

Îi plăcea să navigheze cu un iaht propriu şi, ca şi în artă, dacă nu a inovat ştiinţa navigaţiei e la fel de sigur că a practicat-o cu aceeaşi plăcere a iscusinţei. De altfel, albastrul pare destul de greu dispensabil şi în vecinătatea lui se rânduiesc infinitele nuanţe calde ale complementarei. Însă gustul pentru marin şi albastru nu-i orientează creaţia în aceeaşi măsură cu gustul pentru concret, artistul alegând întotdeauna reperele solide, ca un navigator care, după o atâta întindere de ape va îndrăgi zidurile clădirilor, turnul zvelt al geamiei, înălţarea stufoasă a unui copac sau închiderea orizontului de către trupul greoi al vreunui deal.

Claritatea ordonării planurilor şi modulaţia, desfacerea picturală a culorilor într-o bogăţie de nuanţe curate sunt caracteristice artistului. Ici-colo câte o culoare se rosteşte mai acut - ca verdele sau roşul vreunei case, dar fără a-şi impune abuziv supremaţia.

 

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)
Pozitionare pe harta
Coordonate GPS

Latitudine: 45.18025262401454
Longitudine: 28.804915845394135

Coordonate GPS

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!