Expozitie - Artă și Ceremonial la Mesele Regale, Expozitii in orasul Tulcea

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Ghid local

 

 

Artă și Ceremonial la Mesele Regale

0.0 0

Publicat Miercuri, 3 Iunie 2015

 

 

Salveaza in Foursquare
Artă și Ceremonial la Mesele Regale

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea și Muzeul Național Peleș vă invită Vineri, 5 iunie 2015, orele 14:00, la vernisajul expoziţiei itinerante ”Artă și Ceremonial la Mesele Regale”. Evenimentul va avea loc la Muzeul de Istorie și Arheologie din Parcul Monumentul Independenței.

Expoziţia, al cărui proiect muzeografic este opera colectivului de specialiști de la Muzeul Național Peleș,  aduce în prim-plan detalii din viaţa cotidiană a familiilor regale din România perioadei 1866-1930. Vizitatorii pot admira piese de mobilier și obiecte de artă decorativă de o inestimabilă valoare istorică și estetică, destinate odinioară meselor regale: servicii de masă din porțelan și argint, servicii de pahare, tacâmuri, seturi de masă pentru călătorii, obiecte achiziționate  din manufacturile europene și orientale, la sfârșitul sec. al XIX-lea și începutul sec. al XX-lea,  realizate de artiști orfevri, sticlari, ceramiști, ce fac în prezent parte din patrimoniul prestigiosei instituții culturale – Muzeul Național Peleș. De asemenea, sunt prezentate documente ce au legătură cu ceremonialul la Curtea Regală: programul şi meniul zilnic, cu felurile de mâncare preferate ale suveranilor, cu oaspeţii de marcă invitaţi la dejunurile oficiale şi la seratele dansante.

Expoziția va fi deschisă în perioada 6 iunie – 12 octombrie 2015, putând fi vizitată de marți până duminică în intervalul orar 9:00 – 17:00.

Informaţii suplimentare la sediul Muzeului de Istorie şi Arheologie din Tulcea, Parcul Monumentul Independenţei, str. Gloriei, tel. 0240 / 51.36.26.

 

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)
Pozitionare pe harta
Coordonate GPS

Latitudine: 45.18610250491964
Longitudine: 28.81517395377159

Coordonate GPS

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!