O seară la muzeu. Hippie cu diamante, Concerte in orasul Tulcea

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Ghid local

 

 

O seară la muzeu. Hippie cu diamante

0.0 0

Publicat Luni, 15 Aprilie 2013

 

 

Salveaza in Foursquare
O seară la muzeu. Hippie cu diamante

Duminică, 21 aprilie 2013, la ora 19.00, în foaierul  Muzeului de Artă va avea loc spectacolul O seară la muzeu. Hippie cu diamante, susținut de Mike Godoroja & Blue Spirit.

Mihai Godoroja (Mike Godoroja, cum este cunoscut în lumea muzicală), este considerat adevăratul reprezentant al blues-ului în limba română. Reprezintă o muzică ce are la bază blues-ul în accepţiunea conservatoare şi care interferează cu rock, folk, world music sau jazz.

Despre el însuși, Mike declara: Adolescentul Mihai Godoroja ? Un fan Led Zeppelin şi Miles Davis, organizator de «ceaiuri dansante» acasă, de zile onomastice, colecţionar dezordonat de discuri, pasionat după atletism şi admirator al lui Dan Mândrilă (cu care am făcut lecţii de saxofon) şi Iris (în formula cu Olteanu şi Ilie), romantic acuzat în liceu de prieteni a fi depăşit de timp, nebun după Giovanni Papini, iubitor de fete cu părul şaten şi ochii verzi şi mai ales un fraier cu acte în regulă!

Formația Blue Spirit, înființată în 1997, a avut și are în componență muzicieni pasionați și adevărați profesioniști. În prezent, trupa este alcătuită din Alex Vişan (chitară, mandolină, bouzouki), Robert Ardeleanu (bass), Vali Vatuiu (baterie şi percuţie) și Mihai T.Alexandru (chitară, mandolină, banjo, acordeon).

Hippie cu diamante – aluzie la perpetua rezistență prin cultură - este un dublu album concept , rodul a doi ani de lucru în urma cărora au rezultat poemele de blues alternativ şi country-folk în care se folosesc nu mai puţin de 10 instrumente acustice şi electrice (banjo, mandolina, dulcimer, slide guitar, bouzouki, acordeon, kazoo şi altele). Albumul combină armonios notele blue cu o parte din poezia și textele muzicii unei perioade din Romania opzecistă, o perioadă care a trăit întârziat spiritul hippie în cel mai real underground, fiind antipromovat și hăituit la vremea aceea. Pentru Mike Godoroja, albumul reprezintă cristalizarea preocupărilor sale muzicale din ultimii zece ani.

Punctul de inspirație este plasat in anii ’80 când Florin Iaru, Mircea Cărtărescu, Ion Stratan și Traian T. Coșovici au scăpat de cenzura vremii cu un volum de poezie intitulat Aer cu diamante. Acest nume ascunde traducerea poetică a titlului piesei Beatles Lucy in the Sky with Diamond.

Pret bilet: 25 lei

Rezervari la telefon 0240.513.249

 

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)
Pozitionare pe harta
Vedere din strada

O seară la muzeu. Hippie cu diamante

Vedere din strada
Coordonate GPS

Latitudine: 45.18022321267423
Longitudine: 28.804894387722015

Coordonate GPS

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!