Mircea Tiberian și Nadia Trohin în concert la Cafe Art Casa Avramide, Concerte in orasul Tulcea

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Ghid local

 

 

Mircea Tiberian și Nadia Trohin în concert la Cafe Art Casa Avramide

2.3 2

Publicat Miercuri, 13 Februarie 2013

 

 

Salveaza in Foursquare
Mircea Tiberian și Nadia Trohin în concert la Cafe Art Casa Avramide

Mircea Tiberian și Nadia Trohin vor susține concertul intitulat Aleea Cosmonauților sâmbătă, 23 februarie 2013, ora 19.30, la Cafe Art Casa Avramide.

Pentru fanii jazzului, pianistul şi compozitorul Mircea Tiberian este un nume cunoscut. Absolvent al Conservatorului din Bucureşti, debutează în 1974 la Festivalul Internaţional de jazz de la Sibiu, fiind ulterior membru al Teatrului Muzical 'Ion Vasilescu' din Bucureşti. În perioada 1990-1993  este membru al Romanian Big Band, iar în anul 1998, co-fondator al Orchestrei Interzone Jazz. A  concertat alături de nume sonore ale jazz-ului, cum ar fi: Larry Coryell, Tomasz Stanko, Herb Robertson, Ed Shuller, Nicholas Simion, Adam Pieronczyk, Maurice de Martin, Theo Jorgensmann, Johnny Răducanu, Aura Urziceanu, Dan Mândrilă, Anca Parghel. Discografia sa cuprinde : Magic Bird, Never Ending Story, Working Underground, Alone in Heaven, Hotel of Three Beginnings, Back To My Angel, Eleven, Viața lumii și Trei lumini. Acestora li se mai adaugă patru discuri împreună cu grupul 'Interzone', al cărui co-leader este, alături de Maurice de Martin.  Printre premiile obținute de Mircea Tiberian se numără: Muzicianul Român al Anului (1987); Premiul Uniunii Compozitorilor pentru compoziție jazz (1990, 1996, 2000); Premiul pentru Întreaga Activitate Artistică (Asociația de jazz Napocensis, 2001).

Partenera sa în concert, Nadia Trohin, născută la Chișinău, fostă solistă a grupului Millenium, a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, secţia jazz, clasa maestrului Mircea Tiberian. Anul absolvirii, 2010, este și cel al debutului în jazz la Festivalul de Jazz de la Târgu Mureş unde a obținut Premiul pentru cea mai bună trupă “Nadia&Friends”. Din 2011 face parte din proiectul “La margine de Bucureşti”, proiect de muzică  românească interbelică şi  jazz, conceput de către Mircea Tiberian şi care a rezultat cu un disc apărut la SoftRecords 2011, pentru înregistrarea căruia a colaborat cu contrabasistul Chris Dahlgren şi percuţionistul Maurice de Martin. Muzicienii  de jazz  alături de care a mai cântat: John Betch, Olah Peter, Gyorgy Jeszenszky, George Natzis, Cristian Soleanu, Cătălin Milea, Liviu Butoi, Cătălin Răzvan, Pedro Negrescu, Alex Man, Michael Acker.

Casa Avramide așteaptă nostalgicii anilor 60, fanii jazzului și iubitorii de muzică bună la Concertul Aleea Cosmonauților, noul proiect cu semnătura Mircea Tiberian.

Biletele se pot procura de la Casa Avramide, str. Progresului, nr. 32. Rezervari la tel. 0240 513231, e-mail: relatiipublice@icemtl.ro.

Prețul unui bilet, care include vizitarea colecțiilor de la Muzeul Casa Avramide: 25 lei.

 

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
2.3
(2 voturi)
Pozitionare pe harta
Vedere din strada

Mircea Tiberian și Nadia Trohin în concert la Cafe Art Casa Avramide

Vedere din strada
Coordonate GPS

Latitudine: 45.1770333289516
Longitudine: 28.80162477493286

Coordonate GPS

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!