Lansarea albumului JAK D.C. BLAZZAJ 3, Concerte in orasul Tulcea

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Ghid local

 

 

Lansarea albumului JAK D.C. BLAZZAJ 3

0.0 0

Publicat Marti, 2 Aprilie 2013

 

 

Salveaza in Foursquare
Lansarea albumului JAK D.C. BLAZZAJ 3

Sâmbătă, 6 aprilie 2013, ora 19.30, la Casa Avramide, Edi Neumann, Kate Pascal și Alice Monica Marinescu vor lansa albumul JAK DC BLAZZAJ 3.

Edi Neumann, saxofonist, fondatorul trupei Blazzaj, s-a născut pe 20 noiembrie 1974 la Tulcea, locul unde, la o vârstă fragedă, a început să asculte şi să fie „virusat” de jazz. Fratele său, care este cu patru ani mai în vârstă ca el, avea să fie cel care căuta frecvenţele radio unde se difuza jazz. Edi îşi aminteşte că au fost posturi străine: unele nici nu ştiam de unde sunt, pentru că nu le cunoşteam limba. Nici prin gând nu-i trecea că va deveni el însuşi un muzician de jazz. La 16 ani, m-am apucat de saxofon. Eram autodidact. În 1992 m-am dus la Costineşti, la un curs de vară cu Dan Ionescu, de la care am aflat că în Timişoara există un loc unde se cântă săptămânal jazz. Dan Ionescu şi Liviu Butoi sunt cele două persoane care l-au încurajat să vină la Timişoara. Ajuns la Timişoara, tânărul Edi Neumann a dat examen şi a intrat la Facultatea de Sociologie, pe care însă nu a terminat-o, pentru că a fost exmatriculat. Opiniile sale nu convergeau cu ale unor profesori cu mentalităţi comuniste. A început să cânte şi la „Pod 16”. După ce l-a cunoscut pe Florin Barbu (basist la Pro Consul), Edi Neumann a pus bazele unei formaţii care se numea Funkin’le Free, după unii critici muzicali, prima trupă de funk din România. Trupa avea să se transforme mai târziu în Blazzaj, care a surprins prin atitudinea textelor, amestecul lor de folclor cu funk şi prin eclectismul muzicienilor. După şapte ani de cântat cu Blazzaj, în care au apărut două albume: Atenţie, Blazzaj şi Macadam, Edi Neumann pleacă în Anglia, unde cântă alături de muzicieni locali, în Hastings, Eastbourne, Brighton și Cambridge. În Anglia a început să producă muzică. Revine la Timişoara, reîncepe concertele cu Blazzaj, însă, până la urmă a iese din grup. După Cluj și Iași, muzicianul rămâne în București și înființează Asociația Planetozaurus, dedicată acturilor artistice originale, creative şi inovatoare.(sursa)

Din șirul lung al colaboratorilor săi am ales să enumerăm pe Hari Tavitian, Mircea Tiberian, Matt Darriau, Mats Gustaffson Quintet.

Ce muzici se vor cânta, ce conține albumul, cine este Edi Neumann și cine sunt colaboratorii săi rămâne să aflați singuri, sâmbătă, la Casa Avramide.

PREȚ: 25 lei  (include și un formular de participare la concursul Învață la muzeu unde se pot câştiga tablete, aparate de fotografiat și alte premii)

Biletele se vând la Casa Avramide. Rezervări la tel. 0240 513231 sau e-mail arta@icemtl.ro

 

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)
Pozitionare pe harta
Vedere din strada

Lansarea albumului JAK D.C. BLAZZAJ 3

Vedere din strada
Coordonate GPS

Latitudine: 45.177108198345884
Longitudine: 28.80157381296158

Coordonate GPS

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!