AFACEREA EST: Proiecție-eveniment la Tulcea, Cinema in orasul Tulcea

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Ghid local

 

 

AFACEREA EST: Proiectie-eveniment la Tulcea

0.0 0

Publicat Luni, 7 Noiembrie 2016

 

 

Salveaza in Foursquare
AFACEREA EST: Proiectie-eveniment la Tulcea

În 13 noiembrie, ora 19:00, la Teatrul Jean Bart din Tulcea, va avea loc o proiecție-eveniment a comediei lui Igor Cobileanski, Afacerea Est. Peste tot în orașele unde a rulat, filmul a fost primit cu brațele deschise, sălile pline și hohote de râs, iar acum este rândul nostru să ne bucurăm de el.

Afacerea Est spune povestea unei prietenii surprinzătoare dintre doi moldoveni, Marian (Constantin Pușcașu), un intelectual de provincie, și Petro (Ion Sapdaru), un oportunist plin de idei. Cei doi se avântă într-o călătorie nebunească în căutarea banilor necesari pentru a-și îndeplini visurile: Marian vrea să se căsătorească cu Veronica (Anne Marie Chertic), în timp ce Petro își dorește o macara pe care s-o închirieze. Ei decid să devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vândă un vagon de potcoave. Planurile li se dau peste cap, dar cu toate acestea Marian și Petro nu își pierd optimismul și încearcă alte metode de a se căpătui.

Proiecția eveniment a filmului din Tulcea de duminică, 13 noiembrie, de la Teatrul Jean Bart, va avea loc în prezența actorului Ion Sapdaru, interpretul personajului principal în film. Ion Sapdaru este cunoscut în orașul nostru și ca regizorul spectacolelor Oscar si Tanti Roz sau 20 de Minute cu Îngerul.

Afacerea Est este singurul lungmetraj românesc din competiția festivalului de film Black Nights de la Tallinn (11–27 nov 2016), fiind proiectat în același timp și în secțiunea Festival of Festivals a Cairo International Film Festival (15-24 noiembrie). Ambele sunt festivaluri de categoria A.

La noi în țară, după premiera națională din 27 octombrie, filmul a primit critici excepționale. Irina Margareta Nistor a declarat că Afacerea Est este o comedie deconectantă, filmul pe care l-a așteptat tot anul, în timp ce cronica de film din Adevărul apreciază că: „regizorul de origine basarabeană este posesorul unui tip special de umor, căruia – până una, alta – i-am putea spune „umor moldovenesc“, umor pe care-l practică din plin în cel mai recent film al său, Afacerea Est. Că este vorba de cu totul altceva decât ştim, o dovedeşte una dintre replicile date spre finalul filmului, când un şef de gară îi spune unui mongol care crede c-a ajuns în Raiul european: „Aici nu este Europa. Aici este altă Europă. Europa de EST“. Quod erat demonstrandum.

Filmul rulează în cinematografe cu subtitrare în limba română, atât pentru a preîntâmpina posibilele neînțelegeri ale expresiilor profund basarabene, cât și pentru a veni în întâmpinarea publicului cu deficiențe de auz.

Afacerea Est îl readuce pe Cobileanski în zona umorului cald și uman, condimentat pe alocuri cu sarcasm și tragedie. Acest road movie moldovenesc, apreciat de The Hollywood Reporter ca "fun and fascinating", vorbește pe limba tuturor, a fiecăruia dintre noi.

Filmul este produs de Alien Film în co-producție cu Just a Moment (Lituania), Brio Film (Republica Moldova) și KaNoi Film (România), cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC), Lithuanian Film Center, HBO și TVR.

Scenariul & regia: Igor Cobileanski, DOP: Feliksas Abrukauskas, Montaj: Răzvan Ilinca și Eugen Kelemen, Sunet: Cristian Tarnovețchi, Muzica: Liviu Elekeș, Scenografie: Vali Ighigheanu, Costume: Maria Pitea, Coproducători: Dagnė Vildžiūnaitė, Valentina Iusuphodjaev, Oana Prața, Producător: Iuliana Tarnovețchi.

 

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)
Pozitionare pe harta
Coordonate GPS

Latitudine: 45.17665095872424
Longitudine: 28.801328390836716

Coordonate GPS

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!