Ziua Minorităţilor la Școala Profesională „Danubius”, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Ziua Minorităţilor la Școala Profesională „Danubius”

Luni, 18 Decembrie 2017

0.0 5 0

 

Ziua Minorităţilor la Școala Profesională „Danubius”

Declaratia cu privire la drepturile persoanelor apartinand minoritatilor nationale, etnice, lingvistice si religioase, adoptat in urma cu 25 de ani la Adunarea Generala a ONU, este documentul international ce ofera o garantie a drepturilor minoritatilor in general, astfel incat mai multe state i-au recunoscut importanta prin declararea zilei de 18 decembrie ca Zi a minoritatilor nationale.

Romania s-a raliat acestui context international prin aprobarea HG nr. 881/1998 pentru declararea zilei de 18 decembrie ca fiind Ziua Minoritatilor Nationale din Romania. Aceasta este sarbatorita de toate minoritatile etnice din tara noastra, care au cel putin un reprezentant in Camera Deputatilor: maghiari, armeni, slovaci, cehi, greci, tatari, ruteni, germani, croati, sarbi, turci, rusi, lipoveni, polonezi, albanezi, ucraineni, bulgari, romi, macedoneni, evrei.

În fiecare an, cu prilejul acestei zile, scoala Profesionala „Danubius" Tulcea, organizeaza o serie de manifestari culturale, care prezinta traditiile specifice fiecarei minoritati: cantece si dansuri traditionale, expozitie de costume...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!