Vineri: Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Vineri: Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei

Miercuri, 26 Iulie 2017

0.0 5 0

 

Vineri: Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei

Marcata pe data de 28 iulie 2017, Ziua mondiala de lupta impotriva hepatitei este o oportunitate de a promova eforturile de punere in aplicare a primei strategii globale a sectorului sanatatii privind hepatita virala din cadrul OMS pentru 2016-2021 si de a ajuta reprezentantii sistemului de sanatate sa atinga obiectivul final – eliminarea hepatitei, se arata intr-un comunicat de presa emis de Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Conform datelor transmise de oficialii din Sanatate, hepatita virala este o problema majora de sanatate globala: la nivel mondial, la sfarsitul anului 2015, aproximativ 325 de milioane de oameni aveau cu hepatita cronica si 257 milioane de persoane – infectie cu virusul hepatitei B (VHB), respectiv 71 milioane de oameni – infectie cu virusul hepatitei C (VHC).

Obiectivele globale ale OMS pentru anul 2030 sunt: testarea a 90% dintre persoanele cu infectii de acest tip si tratarea a 80% dintre pacientii eligibili. Hepatita virala a provocat 1,34 milioane de decese in 2015 – comparabile cu decesele cauzate de TBC si a depasit decesele cauzate de HIV, iar numarul acestor cazuri este in...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!