Victor Iancu, organizator de destine, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Victor Iancu, organizator de destine

Joi, 7 Decembrie 2017

0.0 5 0

 

Victor Iancu, organizator de destine

Victor Iancu traieste, cu scurte pauze impuse de cariera, de optzeci de ani pe taramurile nord - dobrogene. Cu izvoare etnice italiene, sarbesti si bulgaresti, tot timpul s-a tras spre Tulcea. Şi mereu a facut bine pe unde a fost.  De curand, printr-o hotarare

a Consiliului Local Tulcea, meritele sale au fost parafate prin decernarea titlului de „Cetatean de Onoare al Municipiului Tulcea".

Despre sine, Victor Iancu spune ca e roman, in primul rand, dar dintr-o casatorie mixta: tata este dobrogean, in sensul ca bunicul sau era sarb, iar bunica era bulgaroaica. Mama era italianca pura din colonia de italieni din Greci. E dobrogean get - beget.

„Din fericire, eu si sora mea am invatat limba italiana pentru ca am crescut mai mult in grupul de copii care erau din «cartierul italienesc», in jurul Bisericii Catolice din comuna. În acelasi timp, mama, pe ascuns, ne canta italieneste, ne adormea italieneste, ne trezea italieneste- Însa cel mai mult am invatat din grupul de copii cu care am crescut. Pe langa limba am invatat obiceiuri, traditii, istorie".

Bunicii sai materni...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!