Un nou traseu turistic a fost deschis în Munţii Măcinului, Stiri Mediu

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Mediu

 

 

Un nou traseu turistic a fost deschis în Munţii Măcinului

Joi, 25 Octombrie 2012

2.0 5 4

 

Un nou traseu turistic a fost deschis în Munţii Măcinului

Un nou traseu turistic a fost deschis in Muntii Macinului, acesta legand localitatea Jijila de Manastirea Izvorul Tamaduirii, prin Valea Vasilica Mica. Traseul are un grad de dificultate redus si poate fi parcurs in trei - patru ore.

„Este un traseu mai mult de creasta si este foarte interesant pentru geologi si nu numai. Se poate merge pe acest traseu in toata perioada anului, chiar si iarna, pentru ca gradul de dificultate este redus. Prin traseul Valea Jijilei - Manastirea Izvorul Tamaduirii am legat si Jijila la reteaua turistica din Parcul National Muntii Macinului. Partea geologica primeaza ca si impact vizual prin formele granitice deosebite, se pot vedea pajisti de stepa sau bratul Macinului. Este unul dintre cele mai usoare trasee din Muntii Macinului, iar imaginea oferita este extraordinara. Pot veni turisti de toate varstele, iar traseul se poate parcurge in 3 ore jumatate, maxim patru ore. Acolo vor fi amplasate panouri cu ceea ce vede turistul in acea zona", a declarat Viorel Rosca, directorul Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.

În Muntii Macinului sunt deschise noua trasee turistice, printre care traseul Culmea...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Toma Radu
Toma Radu

Joi, 25 Octombrie 2012 @ 20:46

Sper să ajung cât mai curând, mai ales că, în oraşul Măcin, s-a redeschis Hotelul Turist, deci există posibilitatea de cazare. Oricum, Munţii Măcin, în pofida altitudinii lor reduse, constituie un lanţ de bijuterii geologice, geomorfologice şi biogeografice, care amintesc de orogeneza hercinică, desfăşurată în Devonian-Permian (410-245 mil. ani BP)

Raspunde-i

 

Acorda-i o nota!
2.0
(4 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!