Tulcenii între vin pelin și tulburel… azi, despre tulburel (adică, partea  II-a), Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Tulcenii între vin pelin și tulburel… azi, despre tulburel (adică, partea  II-a)

Vineri, 5 Octombrie 2018

0.0 5 0

 

Tulcenii între vin pelin și tulburel… azi, despre tulburel (adică, partea  II-a)

Ceea ce trebuia sa fie un articol mic despre viata tulcenilor, intre doua  repere bahice, adica vinul pelin si tulburel s-a lungit atat de mult, incat a trebuit sa-l ticluim in doua episoade. Deci, astazi, partea a doua, dedicata vinului tulburel.

Nici acum nu stiu precis, daca pe vremea cand eram copil, adica prin 1970, oamenii asteptau sosirea toamnei pentru bogatia de fructe si legume sau pentru tulburel. Adica, pentru a fi mai precis, pentru „Ziua recoltei", o manifestare aproape uitata astazi, in care se organiza un fel de expozitie cu vanzare, cu produse agricole din tot judetul (nu ca aceasta sarbatoare s-ar fi tinut numai in Tulcea, era unul de-a dreptul national) sau pentru „Mustarii".

Ziua recoltei era o manifestare, care in prima faza, prin anii saptezeci era mai mult gastronomica si mai putin politica, pentru ca o data cu trecerea anilor sa fie mai mult politica (de la care lipsea doar defilarea, cu toate ca pe ici pe acolo, chiar se si defila), si daca tot vorbim de lipsuri, spre 1989, lipsea chiar subiectul manifestarii, respectiv fructele si legumele. În primii ani, zilele recoltei erau adevarate...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!