Trecerea cu bacul între Galaţi şi Tulcea, dificilă din cauza unui banc de nisip, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Trecerea cu bacul între Galaţi şi Tulcea, dificilă din cauza unui banc de nisip

Miercuri, 19 Iulie 2017

0.0 5 0

 

Trecerea cu bacul între Galaţi şi Tulcea, dificilă din cauza unui banc de nisip

Scaderea nivelului Dunarii din ultimele zile a scos la suprafata un banc de nisip care ingreuneaza traversarea cu bacurile intre Galati si Tulcea. Potrivit autoritatilor din orasul de peste Dunare, in rada Portului Galati a iesit la suprafata un banc de nisip cu lungimea de aproape 300 de metri lungime si latimea de 10 metri, care le creeaza probleme marinarilor care efectueaza traversarea Dunarii cu bacurile intre Galati si localitatea IC Bratianu, de pe malul tulcean. Fapt confirmat si de primarul comunei I.C. Bratianu, Alexe Iordan:

„A scazut Dunarea si probabil o sa mai scada in urmatoarele zile, dar inca nu e ca acum cativa ani, cand bacurile trebuiau sa coboare sau sa urce pe unde era apa mai mare. Eu nu am vazut bancul de nisip, sincer, dar tin minte ca in urma cu cativa ani era o adevarata insula acolo".

Potrivit conducerii Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos (AFDJ) Galati, bancul de nisip nu reprezinta un pericol pentru navigatie in zona Galatiului intrucat este in afara zonei senalului navigabil.

Pe de alta parte, scaderea nivelului apelor creeaza probleme in navigatia pe Dunarea fluviala, pentru ca pe unele sectoare se ajunge la...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!