Sute de tulceni vor beneficia de medicamente compensate 90%, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Sute de tulceni vor beneficia de medicamente compensate 90%

Vineri, 7 Iulie 2017

0.0 5 0

 

Sute de tulceni vor beneficia de medicamente compensate 90%

Presedintele director general al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Tulcea, ec. Eugenia Vasile, spune ca, din experienta lunilor anterioare, numarul tulcenilor care vor beneficia de noile prevederi legale privind compensarea 90% a medicamentelor pentru pensionari ajunge la nivelul catorva sute.

Mai exact, spune domnia sa, la nivelul judetului Tulcea erau eliberate, lunar, aproximativ 600 de prescriptii de acest tip. Suma suportata de Ministerul Sanatatii (40%) pentru aceste medicamente se ridica, lunar, la aproximativ 18.000 de lei.

Prin aceste modificari legale, mai spune ec. Eugenia Vasile, a fost inlocuita sintagma „venituri din pensii de pana la 900 de lei", regula impusa pentru compensarea 90% a medicamentelor pentru pensionari cu „venituri din pensii si alte indemnizatii", fapt care aduce beneficii de toate partile.

„Creste numarul beneficiarilor pentru aceste medicamente, se usureaza activitatea asiguratilor, care nu mai sunt nevoiti sa depuna  declaratii, se debirocratizeaza activitatea medicilor de familie din judet si, nu in ultimul rand, se simplifica si activitatea Casei Judetene de Asigurari...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!