Sute de copii, vaccinați ca urmare a intervenției mediatorilor sanitari tulceni, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Sute de copii, vaccinați ca urmare a intervenției mediatorilor sanitari tulceni

Joi, 24 Mai 2018

0.0 5 0

 

Sute de copii, vaccinați ca urmare a intervenției mediatorilor sanitari tulceni

Anul trecut, mediatorii sanitari din cadrul Compartimentului Asistenta Medicala Comunitara, in baza competentelor si atributiilor stabilite prin fisa postului, s-au adresat unui numar de 2.975 persoane catagrafiate din care 43 persoane au fost inscrise pe listele medicilor de familie.

„În cursul anului 2017, mediatorii sanitari au derulat activitati de educare a comunitatii rome pentru sanatate, de promovare a sanatatii, reproducerii si a planificarii familiale, medierea relatiei dintre beneficiarii de etnie roma si medicii de familie, informare asupra necesitatii vaccinarilor, utilitatii tratamentului medicamentos si a posibilelor reactii adverse, a igienei personale, educarea mamelor pentru masurarea temperaturii la sugari", se arata intr-un  raport realizat de reprezentantii Directiei de Asistenta si Protectie Sociala.

De asemenea, au fost identificate 50 de gravide si 49 de lauze si monitorizate in vederea efectuarii controalelor medicale periodice prenatale si post-partum. În plus, s-au efectuat 2.752 vizite la domiciliul persoanelor de etnie roma cu scopul de a identifica...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!