Suntem fruntaşi la ceva! La agricultură ecologică, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Suntem fruntaşi la ceva! La agricultură ecologică

Vineri, 23 Iunie 2017

0.0 5 0

 

Suntem fruntaşi la ceva! La agricultură ecologică

Mai rar, dar se intampla. Judetul nostru ocupa primul loc intr-un top al fermierilor care se ocupa de agricultura ecologica, iar problema pentru directorul Directiei Agricole, ing. Mahu, este sa ne mentinem acest loc, prin incurajarea extinderii reconversiei de la agricultura traditionala la agricultura ecologica. Mai scump, dar pentru sanatatea noastra, a consumatorilor, se merita.

Astfel, prin numarul total de operatori inregistrati in acest an, Tulcea ocupa locul I pe tara, ca suprafata ocupata cu culturi fara chimicale: peste 32.000 de hectare. De departe, cel mai tare in domeniu este societatea Agroexim Impex SRL, care cultiva cereale in sistem ecologic prin zona Mahmudiei. La nivelul judetului nostru sunt 237 de fermieri care fac agricultura ecologica. Dintre acestia, sunt 8 unitati de productie pentru acvacultura, 5 procesatori de produse ecologice, un importator, 3 exportatori si 8 comercianti.

Pentru fermierii care au ales sa produca ecologic, costurile de productie mai mari decat in agricultura traditionala sunt oarecum atenuate de subventiile considerabil mai mari pentru acest sector, dar si de pretul de desfacere....

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!