Sub presiune europeană, chimicalele pierd teren şi în agricultura noastră, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Sub presiune europeană, chimicalele pierd teren şi în agricultura noastră

Luni, 27 Noiembrie 2017

0.0 5 0

 

Sub presiune europeană, chimicalele pierd teren şi în agricultura noastră

În ciuda faptului ca organizatiile profesionale de agricultori nu sunt de acord, Ministerul Agriculturii va aduce unele modificari Ordinului referitor la utilizarea produselor de protectie a plantelor, noile prevederi interzicand folosirea acestor produse pe anumite suprafete agricole. În acest mod, autoritatile doresc sa puna in aplicare o reglementare la nivel european referitoare la aceste produse de protectie a plantelor, care nu urmareste decat sa armonizeze legislatia nationala cu cea europeana, altfel ar exista riscul ca tara noastra sa primeasca sanctiuni din partea Comisiei Europene.

Conform noilor reglementari, folosirea pesticidelor va fi interzisa pe suprafetele care sunt incluse in schema de inverzire, respectiv pe zonele cu culturi secundare sau strat vegetal si pe zonele cu culturi fixatoare de azot, suprafete pe care va fi interzisa si folosirea insecticidelor, fungicidelor si erbicidelor.

Pe de alta parte, pe alte terenuri agricole decat cele din Delta Dunarii, fermierii au initiat demersuri pentru obtinerea unei autorizatii temporare pentru utilizarea produselor de...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!