Statul încurajează formarea fermelor mari, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Statul încurajează formarea fermelor mari

Marti, 9 Ianuarie 2018

0.0 5 0

 

Statul încurajează formarea fermelor mari

În recent incheiata sesiune parlamentara, deputatul tulcean Lucian - Eduard Simion a adresat ministrului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale o interpelare legata de reintroducerea rentei agricole viagere.

Instituita prin Legea nr. 247/2005, renta agricola viagera - acordata persoanelor care indeplineau cumulativ mai multe criterii - a avut scopul de a incuraja formarea de ferme agricole mari si de a sprijini persoanele cu varsta de peste 62 de ani sau care au un handicap de gradul I sau al II-lea si detin terenuri extravilane agricole de pana la 10 hectare, numai ca, odata cu aderarea Romaniei la U.E., aceasta renta viagera a fost considerata ajutor de stat, iar de la 1 ianuarie 2010 nu a mai fost posibila obtinerea calitatii de rentier agricol de catre persoanele care aveau aceasta vocatie.

„Prin renuntarea la posibilitatea obtinerii calitatii de rentier agricol, persoanele care au indeplinit conditiile dupa anul 2009 se afla intr-o situatie discriminatorie fata de cele care au obtinut aceasta calitate anterior si continua sa primeasca renta agricola viagera conform legii. Consider insa ca ministerul...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!