Societatea civilă, chemată să reconstituie primul Parlament al României Mari, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Societatea civilă, chemată să reconstituie primul Parlament al României Mari

Marti, 7 Noiembrie 2017

0.0 5 0

 

Societatea civilă, chemată să reconstituie primul Parlament al României Mari

Autoritatea Electorala Permanenta invita societatea civila sa se implice in realizarea unei monografii a alegerilor din anul 1919 pentru primul Parlament al Romaniei Mari, AEP propunandu-si sa marcheze Centenarul Marii Uniri printr-un demers colectiv de reconstituire a unui moment de referinta pentru istoria democratiei noastre.

„Pentru a reda imaginea completa a configuratiei primului legislativ ales dupa infaptuirea Marii Uniri este nevoie, pe langa referinte istorice specifice, si de date referitoare la fiecare deputat si senator. În acest sens, este utila orice informatie valida care poate completa fisa biografica a fiecarui parlamentar (fotografii, nume si prenume, studii, cariera profesionala si politica, stare civila, ideologie, surse bibliografice etc.). Multe astfel de informatii pot fi gasite in presa vremii, locala si centrala, in arhivele publice locale, in arhivele personale sau in memoria urmasilor.

Accesul personalului AEP la aceste surse fiind limitat, invitam pe toti cei care detin informatii despre oricare dintre parlamentarii alesi in anul 1919 sa le transmita...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!