Slujba Aghesmei Mari pe faleza Tulcei, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Slujba Aghesmei Mari pe faleza Tulcei

Vineri, 5 Ianuarie 2018

0.0 5 0

 

Slujba Aghesmei Mari pe faleza Tulcei

Maine, 6 ianuarie, la Catedrala Episcopala „Sf. Nicolae" din municipiu va fi oficiata Sfanta Liturghie de catre P.S. Visarion, Episcopul Tulcii, alaturi de un sobor de preoti si diaconi.

La ora 12.00 se pleaca din fata bisericii in procesiune - se vor alatura credinciosii parohiilor „Buna Vestire", „Sf. Gheorghe" s.a. - pe traseul str. Babadag, str. Unirii, faleza pana la pontonul A.P.D.M. unde P.S. Visarion, Episcopul Tulcii, insotit de soborul de preoti si diaconi, va oficia slujba de Sfintire Mare a apei - Agheasma Mare. La sfarsitul slujbei, Episcopul Tulcii va arunca in apele fluviului crucea care simbolizeaza Aratarea Sfintei Treimi la apa Iordanului. Au fost pregatite pentru distribuire 3.500 de sticle cu agheasma, ne-a informat pr. Felix Lucian Neculai, consilier eparhial.

Pe 6 ianuarie, Biserica Ortodoxa Praznuieste Botezul Domnului Iisus Hristos. Boboteaza, numita si Epifania, Teofania sau Aratarea Domnului, aminteste episodul in care Iisus, la 30 de ani, a ajuns la raul Iordan si a fost botezat de catre Sfantul Ioan Botezatorul.

Daca un vifor teribil a anulat anul trecut slujba de Sfintire Mare a apei, Tulcea...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!