Simpozion cu prilejul Zilei Armatei Române, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Simpozion cu prilejul Zilei Armatei Române

Joi, 25 Octombrie 2018

0.0 5 0

 

Simpozion cu prilejul Zilei Armatei Române

În avanpremiera Zilei Armatei Romaniei, Centrul Militar Judetean Tulcea in cooperare cu unitatile militare din Garnizoana Tulcea au organizat ieri un simpozion cu tema „Armata Romaniei in cadrul Aliantei Atlanticului de Nord".

Eforturile pentru a deveni membru NATO au fost rasplatite in cadrul Reuniunii la nivel inalt de la Praga (21-22 noiembrie 2002), cand Romania a primit invitatia de a incepe negocierile de aderare la Alianta alaturi de alte sase state candidate, respectiv Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Slovenia si Slovacia. La pregatirea Romaniei pentru integrarea in NATO, un rol esential l-a jucat cooperarea militara bilaterala Romania-SUA, care s-a diversificat si dezvoltat prin programe precum MIL-TO-MIL, IMET (International Military Education and Training) cat si in cadrul Parteneriatului pentru Pace sau operatiunilor ONU de mentinere a pacii.

„În perioada de pregatire pentru aderarea la NATO, Romania s-a implicat activ in actiuni umanitare si de mentinere a pacii sub egida ONU sau OSCE. De fapt, in Planul de actiuni prioritare pentru pregatirea aderarii Romaniei la NATO, a...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!