Proiect al conducerii Alum: Șlamul roșu, produs comercial utilizabil, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Proiect al conducerii Alum: Șlamul roșu, produs comercial utilizabil

Joi, 12 Octombrie 2017

0.0 5 0

 

Proiect al conducerii Alum: Șlamul roșu, produs comercial utilizabil

Ieri, in cadrul evenimentelor organizate cu ocazia Zilei Portilor Deschise, oficialii Vimetco Alum au discutat despre posibilitatea de a optimiza „productia" de slam. În acest sens, conducerea societatii are in plan implementarea unui proiect de investitii care prevede achizitia si instalarea unor filtre presa care vor permite reducerea umiditatii slamului, pentru cresterea duratei de exploatare a haldei de slam, respectiv a posibilitatilor de valorificare a slamului rosu.

Despre slam

slamul rosu, deseu rezultat in urma procesului de extractie al aluminei din bauxita, este transportat din uzina de alumina sub forma de suspensie, pe o distanta de 5 km, prin conducte, pana la halda de slam unde este ingrosat si depozitat in faza densa in concordanta cu noile prevederi UE.

Tehnologia de depozitare a slamului rosu in faza lichida a fost modificata incepand cu 2010. Astfel, s-a crescut concentratia in solide a slamului depozitat in halda de la aproximativ 17% la aproximativ 54%. Pentru aceasta s-a instalat un sistem de depunere slam in faza densa format din ingrosator de slam (tehnologie...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!