Producătorii tulceni primesc între 250-300 de euro pentru angajarea tinerilor, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Producătorii tulceni primesc între 250-300 de euro pentru angajarea tinerilor

Joi, 15 Iunie 2017

0.0 5 0

 

Producătorii tulceni primesc între 250-300 de euro pentru angajarea tinerilor

Deputatii au adoptat marti proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii nr.279/2005 privind ucenicia la locul de munca si a Legii nr.335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolventii de invatamant superior, altfel spus Legea Uceniciei.

Potrivit noilor modificari legislative, un angajator care accepta sa formeze la locul de munca un ucenic va primi pe toata perioada acestei calificari echivalentul in lei a 250 de euro lunar, de la stat, iar pentru stagiari absolventi de studii superioare, decontarea va fi echivalentul in lei a 300 de euro lunar. Pentru sectorul „Productie" aceste modificari se poate spune ca sunt un adevarat balon de oxigen.

„Modificarile legislative se impuneau din moment ce vechile prevederi nu erau deloc stimulative. Ca un exemplu vorbim de un raport de 1 la 4. Adica stimularea pentru ucenicie se facea inainte prin acordarea a 250 de lei lunar, acum vorbim de 250 de euro lunar minim. Solicitari pe aceasta Lege a uceniciei, sa-i spunem, nu prea am avut la Tulcea, insa majoritatea celor care au intrebat despre aceste prevederi legale sunt din activitatile de productie si mai putin din alte sectoare", a...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!