Problema glifosat: Se caută alternative la chimicale, Stiri Mediu

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Mediu

 

 

Problema glifosat: Se caută alternative la chimicale

Marti, 24 Octombrie 2017

0.0 5 0

 

Problema glifosat: Se caută alternative la chimicale

Problema utlizarii chimicalelor in agricultura incepe, si pentru tara noastra, sa devina istorie, desi inca multi fermieri nu concep agricultura fara substante de combatere, fara tratament la samanta; ceea ce, intr-un fel, presupune agricultura bio, ale carei baze se pun, de aici incolo, pe terenurile agricole din Delta Dunarii.

Sunt cateva zile de cand, la nivel european, Comisia pentru Mediu a Parlamentului European a sustinut eliminarea treptata a glifosatului intr-un termen de trei ani.

Industria europeana a pesticidelor a fost alarmata de actuala situatie referitoare la glifosat, cea mai frecvent utilizata substanta chimica agricola, introdusa pe piata in anii 1970. De altfel, propunerea Comisiei pentru Mediu a Parlamentului European a fost sustinuta puternic de ONG-uri, de diferite grupuri si organizatii ecologiste care au cerut o reglementare mai stricta a utilizarii glifosatului, inclusiv interzicerea tratarii culturilor inainte de recoltare.

În ceea ce priveste problema neonicotinoidelor, privind Regulamentul 485/2013, ce interzice utilizarea a trei substante...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!