Primul caz de rujeolă din judeţul Tulcea, confirmat la o fetiţă de 11 luni, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Primul caz de rujeolă din judeţul Tulcea, confirmat la o fetiţă de 11 luni

Marti, 13 Februarie 2018

0.0 5 0

 

Primul caz de rujeolă din judeţul Tulcea, confirmat la o fetiţă de 11 luni

Saptamana trecuta si judetul Tulcea a confirmat primul caz de rujeola, dupa aproape doi ani de cand la nivel national se poate vorbi despre o adevarata epidemie. O epidemie care, pana martea trecuta, a ocolit Tulcea, insa o suspiciune de rujeola la o fetita de numai 11 luni a fost confirmata de autoritatile sanitare din municipiu si cazul a fost transferat la Spitalul Municipal din Constanta.

„Fetita de 11 luni provine dintr-o familie de romi, insa toti fratii si surorile acesteia au fost vaccinati, asa ca nu se pune problema unui refuz al vaccinului ci mai degraba cred ca a fost vorba despre contraindicatii medicale in urma cu doua luni cand ar fi trebuit vaccinata, adica la 9 luni. Din informatiile noastre, eruptiile au disparut deja, starea de sanatate este foarte buna deci nu mai este niciun pericol", a declarat directoarea Directiei de Sanatate Publica Tulcea, Mihaela Nicolau.

Potrivit situatiei statistice a Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, numarul total de cazuri confirmate cu rujeola in Romania, raportate pana la data de 09.02.2018, este 10.749 din care 38 de...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!