Premiul I de la „CoşiA” a rămas în Cerna, la Cosmin Berca, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Premiul I de la „CoşiA” a rămas în Cerna, la Cosmin Berca

Luni, 4 Iunie 2018

0.0 5 0

 

Premiul I de la „CoşiA” a rămas în Cerna, la Cosmin Berca

Cosia, un obicei bulgaresc reluat in anul 2013 in comuna Cerna, dupa 73 de ani de pauza, a adunat vinerea trecuta, la poalele Muntilor Macinului, peste o suta de copii din judetul nostru dar si din cele invecinate.

Sarbatoarea a inceput dimineata, pe stadionul din Cerna, unde copiii au participat la intreceri sportive, iar la final au primit premii.

„S-au intrecut 14 cai din judetul Tulcea si Braila, iar locul I, in valoare de 500 de lei, a fost castigat de Cosmin Berca, din Cerna”, a declarat primarul Petre Şopu. Premiile pentru urmatoarele doua locuri au fost in valoare de 400 de lei, respectiv 300 de lei, iar ele au fost asigurate de firme private.

Toti copiii care au participat la eveniment au primit apa minerala si baloane iar dupa premierea intrecerii de cai Cosia a urmat un spectacol artistic sustinut de ansambluri folclorice din judetele Tulcea, Braila (Ansamblul Pandora Jr) si Vrancea (Ansamblul Chindia din Jitia).

Cosia s-a sarbatorit in satul Cerna pana in anul 1940, atunci cand a avut loc schimbul de populatie in Cadrilater, se marca de Sfantul Toader si consta...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!