Pomii şi viţa de vie, afectate!, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Pomii şi viţa de vie, afectate!

Marti, 28 August 2018

0.0 5 0

 

Pomii şi viţa de vie, afectate!

Ieri, in sedinta lunara a Colegiului prefectural, Directia Agricola Tulcea a prezentat un raport al tratamentelor fitosanitare ce se impun pentru a combate aparitia bolilor la pomi si vita de vie. Raportul a fost prezentat de Mirela Miiler, director adjunct al Directiei Agricole Tulcea.

„Conditiile climatice din ultima perioada au fost favorabile aparitiei dezvoltarii unor agenti patogeni la plantatiile de pomi: monilioza, antracnoza, ciuruirea micotica  bacteriana, afide, omizi. Pentru combaterea acestora se recomanda o serie de tratamente cu produse pentru protectia plantelor. Tratamentele fitosanitare se vor executa la momentul optim, cu respectarea dozelor  concentratiilor recomandate. În cazul atacului incipient (ramuri izolate cu atac), daunatorul se poate combate prin indepartarea cu mijloace mecanice a lastarilor atacati. 

Lucrarile de fertilizare cu potasiu sunt importante pentru a ajuta planta sa  temperaturile prea ridicate, seceta atacul daunatorilor. Potasiul creste gradul de utilizare a apei de catre plante, astfel este imbunatatita calitatea fructelor, mareste...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!