Pianista Roxana Sava: vocea e instrumentul cel mai expresiv, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Pianista Roxana Sava: vocea e instrumentul cel mai expresiv

Vineri, 26 Ianuarie 2018

0.0 5 0

 

Pianista Roxana Sava: vocea e instrumentul cel mai expresiv

Cam de cand se stie, adica de pe la cinci ani, pianul i-a fost de toate: derdelus, bomboane de ciocolata, bucurie intotdeauna. Roxana Sava face parte din garda veche de absolventi ai Conservatorului Bucuresti, profesori care isi alimenteaza cariera cu succesele elevilor, profesori cu stocuri inepuizabile de rabdare, devotament neingradit si incredere in potentialul infinit al relatiei dintre un interpret si un ascultator.

Desi nascuta pe un 7 ianuarie, de Sf. Ion, nu se numeste Ioana, ci Roxana. Spune ca tatal plecase de acasa cu Ioana-n cap, dar pana la Starea Civila a fost drum lung si dificil… Mai mult, dupa locul nasterii, Moldova Noua (judetul Caras - Severin), da mai multa greutate vorbei „Dobrogea, Moldova noua!". În Banatul de sud, familia sa nu era mare: tatal - medic – era singur la parinti, mama - profesoara de romana – avea un frate. O sora.

„Tata era indragostit de muzica, canta la pian si saxofon; asculta in special jazz. Noi suntem doua surori. S-a constatat ca am ureche muzicala buna, fiind testata de mica; cantam acasa, cantam la gradinita. Tata s-a bucurat sa fac eu muzica; desi...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!