Peste 137 de hectare afectate de ploi, la Luncaviţa, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Peste 137 de hectare afectate de ploi, la Luncaviţa

Marti, 27 Iunie 2017

0.0 5 0

 

Peste 137 de hectare afectate de ploi, la Luncaviţa

În urma cu o saptamana, zona localitatilor Luncavita si Vacareni a „beneficiat" de ploi torentiale care au facut prapad, in mai multe gospodarii si ferme dinspre incinta indiguita.

În astfel de situatii, procedura pentru acordare de despagubiri este destul de greoaie, necesitand constituirea de comisii, constatari la fata locului, analize, centralizari, transmitere la Ministerul Agriculturii.

La nivelul comunei Luncavita, la primarie s-au inregistrat un numar de 84 de instiintari de la cei care au fost afectati de ploile torentiale si au suferit pagube, insumand o suprafata de 137,04 hectare, iar la Primaria Vacareni s-au inregistrat un numar de 13 instiintari prin care s-au reclamat pagube pe 22,30 hectare.

Dat fiind numarul mare de cetateni care au depus cerere la primarii, si la Luncavita, si la Vacareni, pentru o suprafata relativ mica, aceasta arata ca cei mai afectati au fost micii producatori si doar cateva ferme dinspre zona indiguita. Obligatoriu pentru ca cei afectati sa fie despagubiti de stat este ca suprafata afectata sa fi fost de minimum 30%.

Constatarile pe teren le face o comisie constituita din...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!