Pestă porcină africană confirmată şi la DAB Zootehnica Văcăreni!, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Pestă porcină africană confirmată şi la DAB Zootehnica Văcăreni!

Marti, 21 August 2018

0.0 5 0

 

Pestă porcină africană confirmată şi la DAB Zootehnica Văcăreni!

Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala (IDSA) Bucuresti a confirmat luni, 20 august 2018 suspiciunea de pesta porcina africana si la exploatatia DAB Zootehnica din Vacareni, acolo unde sambata, 18 august 2018, analizele prelevate de la porcii din complexul de crestere au iesit pozitive la laboratorul DSVSA Tulcea.

Cum laboratorul din Tulcea a mai avut un rezultat pozitiv la virusul pestei porcine africane dar neconfirmat de Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala s-a procedat la transmiterea probelor catre Bucuresti iar rezultatul, de aceasta data, a fost pozitiv.

Dupa Carniprod si Pigcom, Dab Zootehnica din Vacareni este a treia si penultima exploatatie de tip industrial in care erau crescuti si ingrasati porci, cu precizarea ca fata de primele doua aici nu era si maternitate. În judetul Tulcea a mai ramas doar o singura exploatatie de tip industrial unde virusul pestei porcine inca nu a patruns si anume Eurosuin din Garvan.

La inceputul acestei luni, probele prelevate de la Dab Zootehnica din Vacareni confirmau la Tulcea prezenta virusului pestei porcine africane insa la...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!