Paul Vasiliu, tulceanul îndrăgostit de meşteşugul bărcilor de lemn, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Paul Vasiliu, tulceanul îndrăgostit de meşteşugul bărcilor de lemn

Vineri, 28 Iulie 2017

0.0 5 0

 

Paul Vasiliu, tulceanul îndrăgostit de meşteşugul bărcilor de lemn

Paul Vasiliu este ultimul tulcean care mai construieste barci de lemn in propriul atelier si cel care a facut cunoscut orasul nostru in lume cu o barca orginala deltaica, dupa o idee a lui Ivan Patzaichin: canotca.

Pasionat de delta si barci

Paul a fost fascinat de domeniul barcilor si al navelor cu diverse mijloace de propulsie pe apa inca din adolescenta, mai precis din liceu. Un lucru firesc, considera el, pentru ca este bastinas, dar mai este si apropierea de apa, un lucru care ar trebui sa fie firesc pentru toti locuitorii Tulcei. Nascut pe malul Dunarii, a calatorit foarte mult prin delta cu tatal sau, care avea o barcuta, si a inceput sa cunoasca fiecare coltisor al acelei delte frumoase, de prin anii 60-80, pana in 1989. „Delta aceea nu mai este. Tinerii nu realizeaza transformarile imense din delta si nu inspre bine, ci inspre degradare. Delta arata foarte frumos si avea bogatiile intacte, le puteai folosi rational zeci de ani, astfel incat sa nu se transforme", spune el nostalgic.

Dintr-o intamplare, in anii adolescentei, a pus mana pe niste carti legate de calatorii pe ape, descoperiri geografice, corabieri care...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!