„Paştele Blajinilor”: mormane de gunoi printre morminte!, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

„Paştele Blajinilor”: mormane de gunoi printre morminte!

Marti, 17 Aprilie 2018

0.0 5 0

 

„Paştele Blajinilor”: mormane de gunoi printre morminte!

Ca de obicei, la o saptamana dupa Pasti, tulcenii s-au dus in cimitire, la mormintele celor dragi, unde au dat pomana si au adus preoti pentru a oficia slujbe de pomenire.

Traditia aceasta este, de vreo cativa ani, un bun prilej pentru unii concetateni de-ai nostri ca, in cimitir, cu o mana sa-si faca nenumarate cruci iar cu cealalta sa doseasca resturile de la „imparteala" pe unde apuca, ba dupa o cruce, ba dupa un gard sau, de ce nu chiar, direct pe mormantul unuia, ca doar … e mort! Mormane de gunoaie, flori uscate, resturi de coroane au fost duminica si luni prin cimitirul nou si, mai ales, prin cel vechi.

Cei care au fost duminica dupa amiaza in cimitir au lasat efectiv tone de gunoaie, astfel incat masinile de salubritate n-au mai facut fata. Iar ieri dimineata, cand a mai venit si valul doi de gunoi iar cateva masini au blocat accesul masinilor de salubritate, a iesit ce vedeti in imaginea alaturata. Şi ca tabloul sa fie complet, dintre mormane de gunoi, printre morminte, pe alocuri, se mai auzea si cate o cantare „Doamne miluieste, Doamne miluieste!".

La cate mii de tulceni au fost duminica si...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!