Până se schimbă legea, străinii cumpără pământ într-o veselie, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Până se schimbă legea, străinii cumpără pământ într-o veselie

Miercuri, 8 Noiembrie 2017

0.0 5 0

 

Până se schimbă legea, străinii cumpără pământ într-o veselie

Nu numai marile asociatii profesionale ale fermierilor au atras atentia oficialilor, cum ca romanii vor ramane fara pamant, dar si dinspre Bruxelles ar fi venit un mesaj, gen „va vindeti tara si nu faceti nimic pentru a contracara acest fenomen".

De mai bine de un an se tot fac proiecte de modificare a Legii 17/2014, cea care reglementeaza vanzarea-cumpararea terenurilor agricole din extravilan.

Nu s-a modificat, nu s-a completat nimic, in sensul inaspririi conditiilor, asa cum exista conditii in tarile de unde provin cumparatorii. Ultima propunere legislativa de modificare a Legii 17 a fost depusa in urma cu cateva zile, la Senat.

Proiectul stabileste o noua ordine a preemtorilor si conditii mai restrictive pentru strainii care vor sa cumpere teren in extravilan.

Printre conditii, ordinea celor care vor avea drept de preemtiune la cumpararea terenurilor agricole din extravilan sa fie: coproprietari si rude pana la gradul I, arendasi, ADS, proprietarii de terenuri agricole vecine. Se mai prevede ca persoanele fizice care vor sa cumpere teren agricol sa aiba...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!