Oricât s-ar căuta alternative ocupaţionale, pescuitul rămâne principala meserie în deltă, Stiri Mediu

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Mediu

 

 

Oricât s-ar căuta alternative ocupaţionale, pescuitul rămâne principala meserie în deltă

Miercuri, 28 Iunie 2017

0.0 5 0

 

Oricât s-ar căuta alternative ocupaţionale, pescuitul rămâne principala meserie în deltă

Ieri, la nivel mondial a fost marcata Ziua Internationala a Pescuitului, una dintre cele mai vechi indeletniciri ale omului si actualmente unul din cele mai populare hobby ale omenilor. În anul 1984, pe 27 iunie, la Roma, a avut loc Conferinta Internationala pentru Reglementare si Dezvoltare a Pescuitului, o conferinta la care s-a discutat pentru prima data foarte serios si aplicat despre pescuitul respon­sabil, ceea ce, pentru teritoriul Delta Dunarii, e un concept mai nou care intra greu in mintea oamenilor locului, mai ales a celor etichetati drept „branconieri".

Înca din 2014, la trei decenii de la conferinta de la Roma, Maria Damanaki, fost comisar european pentru Pescuit si Afaceri maritime, atragea atentia - in cadrul unei conferinte ce a avut loc in localitatea Sfantu Gheorghe - ca stocurile de peste la nivelul Uniunii Europene sunt intr-un declin accentuat si ca ar trebui gasite alternative pescuitului. Iar recoman­darea pentru oamenii deltei a fost sa caute alternative in turism.

„Oricat s-ar cauta alternative ocupationale, pescuitul ramane principala meserie in Delta Dunarii. Ca vrem sau nu vrem, ca ne place sau nu, aceasta...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!