O nouă campanie IICCMER în Lagărul de muncă de la Periprava, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

O nouă campanie IICCMER în Lagărul de muncă de la Periprava

Vineri, 14 Iulie 2017

0.0 5 0

 

O nouă campanie IICCMER în Lagărul de muncă de la Periprava

Institutul de Investigare a Crimelor Comu­nismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) organizeaza de luni, 17 iulie 2017, timp de zece zile, a patra campanie de investigatii arheologice in localitatea Periprava, comuna C.A. Rosetti.

Actiunea, ca si precedentele trei, are drept obiectiv cautarea, descoperirea si recuperarea ramasitelor pamantesti ale detinutilor politici decedati in fosta colonie penitenciara care a functionat in apropierea satului.

Astfel, in cursul anilor 2013, 2015 si 2016, institutul a organizat si desfasurat trei campanii de cercetari arheologice in perimetrul actualului cimitir din Periprava, loc in care au fost inhumati un mare numar de detinuti politici decedati in colonia de munca ce a functionat in apropierea localitatii. Zona din cadrul cimitirului unde se afla mormintele detinutilor a fost stabilita pe baza informatiilor obtinute de la localnicii mai in varsta ai satului, precum si de la cativa fosti angajati ai coloniei penitenciare. În prezent, la suprafata solului nu exista niciun fel de semne care sa indice prezenta mormintelor.

Scurt istoric

La inceputul...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!