Noi medicamente gratuite pentru afecţiunile oncologice, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Noi medicamente gratuite pentru afecţiunile oncologice

Marti, 4 Iulie 2017

0.0 5 0

 

Noi medicamente gratuite pentru afecţiunile oncologice

La finalul saptamanii trecute, Guvernul a  modificat si completat anexa la Hotararea Guvernului nr. 720/2008 pentru aprobarea Listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medica­mentelor de care beneficiaza asiguratii, cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala, in sistemul de asigurari sociale de sanatate, precum si denumirile comune internationale corespunzatoare medica­mentelor care se acorda in cadrul programelor nationale de sanatate.

Astfel, au fost introduse doua medicamente (Denumiri Comune Interna­tionale – DCI-uri) aferente Pro­gramu­lui national de oncologie, ca urmare a deciziei de includere neconditionata emise in urma procedurii de evaluare.

„De asemenea, se introduce un nou DCI de care vor beneficia pacientii cu transplant hepatic", se mai arata in comunicatul de presa emis de Guvernul Romaniei.

La nivelul anului trecut, in judetul Tulcea erau prinsi, in programul de Oncologie, 650 de tulceni. Costul mediu la nivel national pentru un bolnav (calculat conform actelor normative in vigoare) este 12.000 de lei.

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!