Nicolae Mihai, „Înalt Prea Fericitul” tulcenilor, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Nicolae Mihai, „Înalt Prea Fericitul” tulcenilor

Joi, 14 Decembrie 2017

0.3 5 1

 

Nicolae Mihai, „Înalt Prea Fericitul” tulcenilor

În primul rand, este Nicolae Mihai, nu invers. De Sf. Ierarh Nicolae e bun de plata. În al doilea rand, ca orice dobrogean respectabil, e moldovean:

s-a nascut acum optzeci de ani in comuna galateana Independenta. Tatal - agricultor, mama - casnica, mezin intr-un sir de sase copii. Ţarani saraci: cu doua hectare jumatate au intrat in C.A.P., pierzand definitiv 1,5 hectare de faneata - nedeclarate - pe malul Siretului. Urmeaza din 1944 cursurile Şcolii Generale si ale Gimnaziului Unic „Independenta". Şcoala s-a facut spital, apoi a functionat in diverse gospodarii.

Intra la Liceul Comercial „Regina Maria", ulterior Şcoala Medie Tehnica de Comert. A vrut sa se apuce de Medicina, insa „sistemul de examinare era draconic, iar pericolul sa ma ia in armata, iminent". Asa ca intra la Politehnica Galati, Facultatea de Tehnologie a Produselor Alimentare, facultate grea si unica pe tara, unde veneau talentati pe matematica, fizica, biologie, chimie si microbiologie. Termina, primeste repartitie la Vinalcool Cluj, unde face schimb cu un coleg si primeste post de inginer stagiar la Fabrica de Conserve din...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.3
(1 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!