Înghesuială mare la „Instalare tânăr fermier”, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Înghesuială mare la „Instalare tânăr fermier”

Miercuri, 14 Iunie 2017

0.0 5 0

 

Înghesuială mare la „Instalare tânăr fermier”

Numai la Centrul Local Tulcea al APIA, numarul tinerilor care vor sa lucreze la o ferma a crescut cu circa 10% fata de anul trecut. Conditia de baza este ca tanarul dornic sa faca agricultura sa aiba pana in 40 de ani. Dar sa mai respecte si alte conditii pentru eligibilitate.

Conform art. 2 din Regulamentul (UE) 1305/2013 „tanar fermier" inseamna o persoana cu varsta de pana la 40 de ani inclusiv la momentul depunerii cererii, care detine competentele si calificarile profesio­nale adecvate si care se stabileste pentru prima data intr-o exploatatie agricola ca sef. Exploatatia trebuie sa aiba o dimen­siu­ne economica cuprinsa intre 12.000 si 50.000 SO, este intregistrata ca microintre­prindere sau intreprindere mica, este inre­gistrata in Registrul Unic de Identificare APIA, in Registrul agricol.

Dupa parcurgerea mai multor etape, instalarea tanarului fermier este consi­de­rata finalizata la momentul implementarii corecte a planului de afaceri. Solicitantul se anga­jeaza sa devina fermier activ in termen de un an si jumatate de la data instalarii.

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!