Nedin Geanbai, un om în care au intrat multe meşteşuguri, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Nedin Geanbai, un om în care au intrat multe meşteşuguri

Vineri, 22 Iunie 2018

0.0 5 0

 

Nedin Geanbai, un om în care au intrat multe meşteşuguri

Înainte de a fi mester popular, Nedin Geanbai e si mester, e si popular. Nu trebuie s-o arate: o face. Şi o face dezinvolt si cu o modestie care arata ca-si stie locul. Mai toata viata a facut lucru manual. Manualitatea sa o exprima si acum, la niste ani buni de la pensionare, prin lucruri pe potriva talentului cu care Allah l-a harazit.

Şade pe canapeaua sa din casuta de pe str. Negruzzi Costache si povesteste calm. Începe cu numele: „gean bai" ar insemna „noii barbati", dar poate fi si „barbat de suflet, sufletist". Strabunii sai au venit din Crimeea si s-au asezat in sudul Dobrogei, in satul Şiriu, denumire care e derivata din „sevriu", adica „frumos". Nu departe de Harsova. Din partea tatalui au venit probabil dupa razboiul ruso - turc din 1853 - 1856; stramosii dinspre mama sunt tot din Crimeea.

„Mama bunicii s-a casatorit in Turcia, in Istanbul. Aveau o pravalie. Sotul i-a murit. Aici, la Tulcea, avea doi frati care au chemat-o. Bunicul locuia pe Negruzzi, la nr. 13, si avea terenul pana pe Carutasilor. Teren mare. Iar sora bunicului a avut partea dinspre Rahovei".

Pe 16 aprilie 1951 se...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!