În 2017: spor natural negativ la Tulcea, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

În 2017: spor natural negativ la Tulcea

Joi, 15 Februarie 2018

0.0 5 0

 

În 2017: spor natural negativ la Tulcea

Numarul nasterilor a scazut simtitor, in timp ce numarul deceselor inregistrate anual a crescut. Asa se face ca judetul nostru inregistreaza, an de an, un spor natural negativ.

Iata cum sta situatia, centralizata de oficialii Directiei Judetene de Sanatate Publica Tulcea, la nivelul anului 2017: 1.296 de nasteri si 2.589 de decese au fost inregistrate in primele 11 luni ale anului anterior.

Astfel, sporul natural calculat de specialisti pentru anul trecut este -5,36 (fata de -1,5, cat era, spre exemplu, in anul 2005).

În ceea ce priveste nasterile declarate la nivelul judetului nostru, o situatie comparativa ne indica a scadere evidenta a numarului de nou-nascuti: daca in 2006 la Tulcea se inregistrau 2.470 de nasteri, in 2017 numarul lor a ajuns la aproximativ 1.300. Vorbim, iata, despre o injumatatire a  numarului de nasteri inregistrate la Tulcea.

Una dintre explicatii pentru aceasta scadere semnificativa are legatura cu alegerea multor mame din judetul nostru de a naste in clinici private sau in spitale de stat din alte judete (de

regula este...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!