Muzeograful Iuliana Titov: Sunt energii care te fac să-ţi doreşti să revii, să revii, să revii în sat, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Muzeograful Iuliana Titov: Sunt energii care te fac să-ţi doreşti să revii, să revii, să revii în sat

Vineri, 16 Martie 2018

0.0 5 0

 

Muzeograful Iuliana Titov: Sunt energii care te fac să-ţi doreşti să revii, să revii, să revii în sat

Contabil, conducator unitati alimentatie publica, informatician - programator, dr. Iuliana Titov si-a descoperit tarziu dragostea: etnografia. De ani de zile face din Muzeul de Etnografie si Arta Populara un loc placut si de copii, si de adulti.

Tatal Iulianei Titov era roman din Durostor, Gidea (Godea), dar isi spunea „bulgar" si asa a ramas in familie. Bunica tatalui avea trei copii, doi baieti si o fata, si i-a fost greu. Mama, olteanca, venea dintr-un sat de pe langa Drobeta – Turnu Severin.

„Îmi faceam vacantele la bunici, intr-o casa traditionala, de pamant. Bunicul era meserias, tamplar, mester lemnar. Ţineam lespezile, cand facea butoaiele, dadeam la rindea si multe altele. Asa am avut primele contacte cu obiecte de etnografie".

Urmeaza ciclul primar la Şcoala nr. 12 din municipiu, unde invatatoare ii este Ileana Nepotu. În „generala" a fost olimpica la matematica si fizica. Alege apoi Liceul Agricol, asta pentru ca prietenele ei s-au indreptat spre aceasta unitate. I s-a parut normal sa ia calificare in contabilitate, era aici un asemenea...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!