Munca la negru prin ferme, un sport național, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Munca la negru prin ferme, un sport național

Vineri, 13 Octombrie 2017

0.0 5 0

 

Munca la negru prin ferme, un sport național

Doua sectoare de munca, agricultura si constructiile, au nevoie de zilieri, ca de aer, cateva luni pe an. Munca necalificata la carat materiale pe santiere sau la stransul recoltei, in agricultura. Nu era, dar in ultimii doi-trei ani, criza de forta de munca, la culesul viilor in special, chiar a devenit o problema pentru fermieri.

Prin sate nu mai sunt de gasit oameni cu ziua. Sunt destui, dar nu vor sa munceasca, ori daca accepta cer foarte mult si nici treaba nu fac. Cei mai multi, insa, isi fac veacul la crasma. Beau pe datorie, pana cand incaseaza ajutorul social.

Mai de curand, mai au un motiv sa nu munceasca cu ziua la camp: daca ii prinde primarul ca lucreaza cu ziua la camp, ii taie de la ajutorul social, or de la ajutorul social, ca sa nu faca nimic, nu renunta.

Nu demult, unul dintre fermierii care produce samanta, deci are nevoie de zilieri la castratul porumbului, spunea ca noile reglementari din legea zilierilor il imping sa foloseasca munca la negru in ferma, desi vrea sa lucreze legal. Dar in situatia aceasta este nu numai Liviu Precup, de la Macin, sunt zeci, sute, mii de fermieri, care nu gasesc...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!