Modificări în Programul Naţional de Diabet, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Modificări în Programul Naţional de Diabet

Marti, 18 Iulie 2017

0.0 5 0

 

Modificări în Programul Naţional de Diabet

A fost emis un Ordin de modificare a Normelor de aplicare a programelor de sanatate, astfel ca au aparut o serie de precizari in ceea ce priveste Programul National de Diabet.

Una dintre modificari se refera la costul stabilit pentru pacientii cu tratament - insulina: astfel, la capitolul referitor la acest program de sanatate, costul mediu pentru un bolnav cu diabet zaharat beneficiar de pompa de insulina este de 8.115 lei. În plus, a fost definita clar aceasta suma: cei 8.115 lei include pompa de insulina si materialele consumabile pentru 12 luni.

De asemenea, prin acelasi act normativ se stabileste faptul ca „medicamentele specifice pentru tratamentul in ambulatoriu al bolnavilor cu diabet zaharat, pentru tratamentul starii posttransplant al pacientilor transplantati, pentru tratamentul pacientilor cu unele boli rare (mucoviscidoza, scleroza laterala amiotrofica, angioedemul ereditar, fibroza pulmonara idiopatica, maladia Duchenne, sindromul Prader Willi si neuropatie optica ereditara Leber) se elibereaza prin farmaciile cu circuit deschis".

La nivelul judetului Tulcea, in 2016 erau inregistrati 6.249 pacienti in...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!