Modificări în modul de corectare a lucrărilor la Evaluarea Naţională, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Modificări în modul de corectare a lucrărilor la Evaluarea Naţională

Vineri, 23 Iunie 2017

0.0 5 0

 

Modificări în modul de corectare a lucrărilor la Evaluarea Naţională

Lucrarile elevilor care au sustinut in aceasta saptamana examenul de Evaluare Nationala vor fi corectate in centre zonale de evaluare din alte judete decat cele in care au avut loc probele.

Potrivit Ministerului Educatiei, in urma eva­luarii lucrarilor contestate „nota initiala se poate modifica, dupa caz, prin crestere sau descrestere, prin nota acordata la contestatii. Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestatii este finala, intrucat nu se mai aplica regula celor 0,5 puncte diferenta intre nota de la evaluarea initiala si cea de la contestatii".

Media notelor obtinute la Evaluarea Nationala constituie unul dintre criteriile de admitere in invatamantul liceal de stat in anul scolar 2017-2018. Astfel, media de admitere a absolventilor de gimnaziu in ciclul liceal se calculeaza ca medie ponderata intre media la Evaluarea Nationala (cu o pondere de 80%) si media generala de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

În judetul Tulcea, au sustinut proba de Limba si literatura romana din cadrul acestui examen 1.487 de elevi, iar pe cea de Matematica, 1.479 de elevi, numarul total de inscrisi fiind de 1.512.

Prima...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!