Mihaela Condrat: În literatură, perspectivele sunt făcute pentru a fi răsturnate, Stiri Actualitate

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Actualitate

 

 

Mihaela Condrat: În literatură, perspectivele sunt făcute pentru a fi răsturnate

Vineri, 10 Noiembrie 2017

0.0 5 0

 

Mihaela Condrat: În literatură, perspectivele sunt făcute pentru a fi răsturnate

E profesoara, desi n-a vrut deloc sa fie. Olimpica la romana, a stiut din gimnaziu incotro se indreapta: Litere. Dupa facultatea facuta la Constanta, revine la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret", fiind apreciata la catedra si-n alte activitati alimentate, toate, cu pasiunea sa pentru literatura si, totodata, cu energia data de elevi.

Sigur ca au fost din copilarie semnale, doar ca in vremea aceea nu stia ca li se spune „Litere". S-a intrebat foarte devreme daca exista sau nu meseria de cititor si cand a aflat ca treaba asta cu cititul nu poate fi chiar o meserie a inceput sa inteleaga ca lumea e si nu e construita asa cum isi dorea. „Tocilara" in I - IV, da apoi peste „realiste" si incepe sa fie mai putin buna la toate.

Nu s-a lipit de mine nimic din ceea ce este fix, inchis in formule exacte. Spiritul meu evazionist si fabulatoriu (nu vreau sa par pedanta…) m-a indreptat de atunci spre literatura. Am devenit repede olimpica la romana si am ramas si in liceu, cand deja aflasem ce sunt Literele si am stiut ca intr-acolo ma indrept. Din perioada gimnaziului am ramas cu figura luminoasa a profesoarei de...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!