Miercuri încep Sărbătorile Moşoaielor , Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Miercuri încep Sărbătorile Moşoaielor 

Luni, 4 Decembrie 2017

0.0 5 0

 

Miercuri încep Sărbătorile Moşoaielor 

De miercuri, de Sf. Ierarh Nicolae, in satele comunei Luncavita incep Sarbatorile Mosoaielor, „marca de identitate care plaseaza teritoriul administrativ in unicitate", cum afirma primarul Ştefan Ilie.

Mosoiul si mosoicuta reprezinta cele mai arhaice forme ale crestinismului, alungatorii tuturor nenorocirilor care incearca sa puna stapanire pe sfarsitul anului si sa contamineze anul care vine. Mosoiul are rolul de a „curata" sufletul de rau, de a pregati constiintele, vestind si slavind Nasterea Mantuitorului. El apara si sfinteste casa gospodarului, aranjand-o atat pentru Craciun, cat si pentru Anul Nou. El este „mosul" casei, batranul ancestral, sfatuitorul, ocrotitorul, cel care previne si care nu trebuie sa lipseasca din nicio gospodarie. „Cloapetele" - cum li se spune – se aud pentru prima data pe 6 decembrie si dau startul sarbatorilor comunei, aducand lacrima amintirii, bucuria prezentului si speranta viitorului.

„Zgomotul produs de cioaie si de talanga pregateste noul an care se apropie, il curata de rele, il primeneste. Luncavita trezeste in decembrie traditia...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!