Mica Unire, serbată la Seminarul Teologic din Tulcea, Stiri Social

Orasul Tulcea pe Facebook Orasul Tulcea pe Twitter Orasul Tulcea pe YouTube Orasul Tulcea pe Google+ Google+

 

 

Stiri » Social

 

 

Mica Unire, serbată la Seminarul Teologic din Tulcea

Joi, 25 Ianuarie 2018

0.0 5 0

 

Mica Unire, serbată la Seminarul Teologic din Tulcea

Seminarul Teologic „Sf. Ioan Casian" din Tulcea a marcat ziua de 24 Ianuarie 1859, Unirea Principatelor Romane sau Mica Unire, printr-o activitate cultural – educativa organizata in incinta liceului de catre cadrele didactice impreuna cu elevii.

Manifestarea a inceput la ora 13.00, prin intonarea Imnului de Stat al Romanei si cuvantul de binecuvantare al Preasfintitului Parinte Visarion Episcopul Tulcii.

„În cuvantul sau, P.S. Visarion a accentuat importanta acestei zile, premergatoare desavarsirii Marii Uniri din 1918, apoi a subliniat lupta clerului si a credinciosilor romani de pretutindeni pentru infaptuirea unitatii de neam, de limba si de credinta stramoseasca de-a lungul istoriei. Manifestarea de astazi se incadreaza in seria actiunilor dedicate Anului omagial al unitatii de credinta si de neam si Anului fauritorilor Marii Uniri de la 1918, ea reprezentand doar un preambul al activitatilor programate a se derula in Liceul Teologic cu prilejul Centenarului Marii Uniri", ne-a informat pr. Felix Neculai, consilier eparhial.       

În continuare,...

Citeste mai multe in Obiectiv

Tu ce parere ai?

(nu va fi publicata)

am citit si sunt de acord cu termenii si conditiile

Pana acum nu si-a spus nimeni parerea. Fii tu primul cel care o face!

Acorda-i o nota!
0.0
(0 voturi)

 

 

 

 

Descopera orasul Tulcea si pe Facebook!